Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen in zijn online shop.

In 2007 was Indianapolis nog het toneel van de Amerikaanse Grand Prix met natuurlijk de kombocht van de legendarische Motorsport Speedway. In dat weekend viel het oog van Van Egmond op een vogeltje: “Hij zat al een tijdje dingen van de grond te pikken, maar in de verte hoorde ik een auto aankomen. Het is de kombocht van Indianapolis, dus het duurde lang voordat de auto in de buurt was. Intussen keek ik naar dat vogeltje en dacht: nou vogeltje, ik zou maar eens opvliegen.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Eerste ontmoeting met een kereltje genaamd Max

“Toch heb ik mijn camera maar op hem gericht gehouden. Toen Mark Webber mijn beeld in kwam rijden, was het natuurlijk te laat: op de volgende foto zie je alleen nog maar een paar veren rondvliegen. Webber had er trouwens niks van gemerkt, ik heb hem de foto laten zien. Ik geloof dat hij het wel zielig vond, want hij is nogal een dierenliefhebber.”