Giedo van der Garde kende in Monza een zeer teleurstellend slotweekend van de GP2 Series. De Nederlander eindige de eerste race in het achterveld na een serie incidenten en kon in de tweede race eveneens geen punten scoren. Daardoor zakte hij terug naar de vijfde plaats in de eindklassering en dat steekt.

“Het seizoen begon zo goed”, verzuchtte Van der Garde, die lange tijd uitstekend mee deed in de strijd om het kampioenschap. “Maar dit weekend is één van de slechtste die ik ooit heb mee gemaakt. In de eerste race verloor ik al vroeg mijn voorvleugel en kreeg later ook nog een behoorlijk twijfelachtige drive through penalty. In de tweede race kon ik niks anders doen dan de longen uit mijn lijf rijden, maar vanaf de 21ste plaats kan je weinig beginnen.”

In plaats van met de titel staat Van der Garde met lege handen. Hij won geen enkele race en zakte boven af naar de vijfde plek in het klassement. “Het is echt zonde dat het seizoen zo is geëindigd. Nu moeten we ons richten op de toekomst. De Formule 1 is het doel en we werken keihard om dat te bereiken.”