Pastor Maldonado kon zijn tweede startplaats niet omtoveren tot een mooi resultaat. Hij blijft daarom nog steeds puntloos sinds de gewonnen wedstrijd in Spanje.

“Het was moeilijk vandaag”, aldus de Venezolaan. “Het ware zware omstandigheden. De temperatuur lag hoog. De banden sleten snel maar daar sprongen we goed mee om. Ik startte goed, maar ging op koude banden iets te wijd. Hierdoor verloor ik wat plaatsen voordat ik in me ritme kwam.”

“We waren, zoals verwacht, snel tot een hydraulisch probleem de kop opstak. Toen was het einde wedstrijd. Ik verwacht een goed resultaat in de volgende wedstrijd. We kunnen voor de overwinning vechten. Hopelijk heb ik meer geluk in Japan.”

Bruno Senna rept met geen woord over zijn duel met Felipe Massa. “Ondanks wat problemen was dit een goede race. Er gebeurde heel veel in de openingsfase. Toen het moest kon ik inhalen en mijn snelheid was in het begin goed. Dit was echt zo’n race waarvan je weet dat je punten kon pakken.”

“Mijn KERS-systeem hield met nog zestien ronden te gaan ermee op. Het werd daardoor lastig mijn plek te verdedigen. Dat hoort erbij. Ik ben blij met mijn race, want ik kon vanaf de 22e plaats toch voor punten vechten”, zei de Braziliaan, die in de laatste ronde uitviel.