Charles Leclerc is er niet in geslaagd drie races op rij te winnen. Vanaf pole positie moest de jonge Monegask zijn teamgenoot Sebastian Vettel voor zich dulden op het stratencircuit van Singapore. Iets waar de Leclerc het zichtbaar moeilijk mee had. “Met de 1-2 voor het team ben ik erg blij, maar over mijn resultaat ben ik teleurgesteld.”

Het gezicht van Charles Leclerc sprak boekdelen. De Monegask was niet tevreden over zijn tweede plaats in de Grote Prijs van Singapore. “Het is moeilijk een overwinning te zien ontglippen, maar een 1-2 voor team is natuurlijk erg goed”, reageerde Leclerc meteen na de race. Het is meteen ook de eerste 1-2 voor Ferrari deze jaargang. “Iedereen binnen Ferrari verdient dit”, aldus Leclerc.

Lees ook: Vettel over tactische pitstop: ‘Erg late call, maar het pakte goed uit’

Singapore leek op voorhand een baan waar Mercedes oppermachtig zou zijn, ook voor Ferrari zelf. “We kwamen naar hier in de hoop op een podium, maar we verlaten Singapore met een 1-2, daar ben ik erg blij over”, herhaalt Leclerc zijn tevredenheid voor het team, “maar ik ben teleurgesteld over mijn resultaat. Ik kom sterker terug.”

Leclercs gezicht staat op onweer na de race. © Motorsport Images

Leclerc deed tijdens de race meermaals zijn beklag over het tactisch verloop van de wedstrijd, waardoor hij de leiding verloor aan Sebastian Vettel. Na het vallen van de vlag was hij echter niet bereid om op het voorval in te gaan. “Dit was onze strategie, ik volgde het plan”, praatte de Monegask om de vraag heen.

Lees ook: Verstappen tevreden met derde plek: ‘Alles ging eigenlijk heel goed’