Max Verstappen kijkt tevreden terug op de Grand Prix van Singapore. Als vierde gestart, wist de Nederlander zijn Red Bull naar de derde plek te sturen. Daarmee was hij uiterst tevreden: “Ik ben absoluut blij, alles ging eigenlijk heel goed.”

Lees ook: Vettel verslaat Leclerc dankzij tactisch schaakspel in Singapore

Het duurde lang voor de race daadwerkelijk op gang kwam, doordat de top zich inhield met het oog op de eerste serie pitstops. Zo ook Verstappen: “In het begin reden we heel langzaam, toen kreeg ik het lastig met de banden en moest ik naar de pits.” Vroeg stoppen bleek een gouden zet voor de Nederlander. “Daardoor kwamen we voor Hamilton terug de baan op.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

In de fase na de pitstop was het zaak om de banden te managen. “Dat was lastig met al die safety cars, want de banden werden snel koud. Het was hard werken om ze op temperatuur te houden.” Niet alleen de safety car maakte het lastig. “Het is altijd zwaar hier, Lewis Hamilton was ook aan het pushen waardoor het nog zwaarder werd. Het was een goede work-out.”

Verstappen is na afloop content met zijn derde plek. “Ik ben blij om op het podium te eindigen, inhalen is lastig maar we hebben het door strategie gedaan”, is Verstappen realistisch. Maar hij weet ook: “We hebben veel om te analyseren en te bespreken.”

Foto: Motorsport images.