Na enkele moeilijke seizoenen krabbelt McLaren dit jaar langzaam terug recht. Sinds 1 mei heeft de formatie uit Woking een nieuwe teambaas in Andreas Seidl, die het team verder richting de top moet sturen. “Een topaanwinst die het verschil kan maken”, zegt voormalig coureur Martin Brundle.

Volgens Jo Ramírez, van 1984 tot 2001 teammanager van McLaren, zal het Seidl, een Duitser, tijd kosten zijn stempel op het team te drukken. “Het is altijd even wennen in een nieuw land en een andere omgeving, maar Andreas heeft een mooi cv”, doelt hij op diens periodes bij BMW in de Formule 1 en DTM en recentelijk Porsche in de endurance racing.

Lees ook: Door de lens van Peter: Centimeters verwijderd van Juan Pablo Montoya

Martin Brundle, ex-coureur bij McLaren, denkt dat Seidl veel kan bijdragen. “Formule 1 is Formule 1, maar onderschat niet hoe uitdagend Le Mans logistiek en qua infrastructuur is. Wat hij met Porsche heeft gedaan, is indrukwekkend. En, niet om te stereotyperen, hij kan McLaren een Duitse structuur en discipline bijbrengen.”

Een topaanwinst kan zeker verschil maken, zegt Brundle. “Formule 1 is mensenwerk, zoals elke sport en zelfs elke onderneming.” Of, zoals Juan Pablo Montoya het verwoordt: “Goede mensen leiden tot betere resultaten.” Seidl staat er goed op bij de Colombiaanse ex-Formule 1-coureur. “Vóór hij bij Porsche werkte, zat hij al in de Formule 1 met BMW, dus hij kent beide werelden.”

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nu in de winkel of hier te bestellen, lees je over Seidls eerste raceweekend voor McLaren, de ervaring van de Duitser in andere raceklasses en het belang van de juiste man op de juiste plaats.