Stef Dusseldorp heeft tijdens zijn eerste raceweekend in het WK GT1 direct een overwinning geboekt. De Aston Martin-coureur zegevierde in Abu Dhabi.

De 21-jarige Stef Dusseldorp uit Lichtenvoorde maakte dit jaar de overstap van de eenzitters naar de GT-racerij. Samen met de Monegask Clivio Piccione bestuurt hij in het WK GT1-kampioenschap een Astron Martin DB9.

Nadat het duo in de eerste race als vijfde was geëindigd, kon de ervaren Piccione vanaf die plek de tweede race starten. De voormalig GP2 en A1GP-coureur werkte zich op naar de eerste plek voordat hij de auto overdroeg aan Dusseldorp.

De Nederlander stond onder grote druk van de achtervolgende Nissan GT-R, bestuurd door Richard Westbrook, maar wist de leiding te behouden.


“Het is echt fantastisch om hier mijn eerste overwinning van het seizoen te pakken” liet Dusseldorp vanuit Abu Dhabi weten. “Het team deed het werkelijk super met de snelle pitstops in beide races waardoor we in race 2 zelfs aan de leiding kwamen. Ik heb in mijn stint echt alles moeten geven om mijn voorsprong tijdens de Championship race te behouden en dat is uiteindelijk gelukt.”

“Het was voor mij een hele speciale ervaring om hier te komen. Ik ben begin dit seizoen overgestapt van de Formule 3 naar de GT’s en het was afwachten of deze stap in mijn racecarrière wel de juiste keuze was. Met een overwinning tijdens de seizoensopener is dat gelukt.”