Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, neemt Red Bulls dreigement om ermee te stoppen zeer serieus en doet alles wat in zijn macht ligt om Red Bull voor de koningsklasse te behouden.

De tijd begint wat dat betreft wel te dringen, vertelt Ecclestone aan The Times. “We moeten alles snel zien rond te krijgen”, verklaart hij, doelend op Red Bulls dreigment om de stekker uit haar twee Formule 1-teams te trekken als het daar geen competitieve motoren kan vinden voor 2016.

Dat Ecclestone de dreigende woorden van Red Bull zo serieus neemt, komt omdat hij de indruk heeft dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz ‘genoeg heeft van al het gedoe’. “Hij meent het echt als hij zegt dat hij ermee stopt als deze situatie niet op een goede manier wordt opgelost.”

Ecclestone erkent ook dat de huidige situatie – met Red Bull en opleidingsteam Toro Rosso zonder motorcontract voor 2016 en geen pasklare oplossing in zicht – ‘niet ideaal’ is. De Engelsman probeert dan ook te helpen: “Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat Red Bull voor de sport behouden blijft.”

“We willen ze echt niet kwijt”, benadrukt Ecclestone, die Mateschitz oproept geduldig te zijn: “Red Bull wil de best mogelijke motoren, om competitief te zijn, maar Mercedes en Ferrari stellen zich terughoudend op. Het is geen ideale situatie, dus Mateschitz moet geduld hebben.”