Volgens Bernie Ecclestone staat Ferrari-topman Sergio Marchionne ervoor open Red Bull van motoren te voorzien, maar is hij bang zijn eigen team tegen de borst te stuiten.

Ferrari is nog de enig overgebleven optie voor Red Bull, nadat de samenwerking met Renault werd ontbonden en het van Mercedes nul op het rekest kreeg. Daimler-kopstuk Dieter Zetsche ziet het niet zitten om een directe concurrent van motoren te voorzien.

Tegenover Autosport erkent Ecclestone dat hij heeft bemiddeld tussen Ferrari en Red Bull, maar dat ook bij Ferrari zorgen leven. Ze willen natuurlijk niet faciliteren dat Red Bull straks sterker voor de dag komt dan het fabrieksteam.

Volgens Ecclestone is Marchionne zich bewust van de druk op zijn schouders. Voor de Formule 1 zou het immers een slechte zaak wanneer Red Bull en Toro Rosso zich zouden terugtrekken omdat ze geen competitieve motor kunnen krijgen. Daar is ook Ferrari niet bij gebaat. “Voor het belang van de sport zou Marchionne graag Red Bull van motoren voorzien”, vertelt Ecclestone.

“Maar hij wil zijn eigen team geen schade berokkenen. Met een betere motor zal Red Bull natuurlijk competitiever zijn en het is logisch dat zijn team daar huiverig tegenover staat. Het helpt dan natuurlijk niet dat Red Bull goed presteerde in Singapore. Al komt het daar meer op de rijder aan en maakt het motorvermogen minder verschil.”

Volgens Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en teambaas Christian Horner verlopen de gesprekken met Marchionne voorspoedig, maar ligt de bal nu bij Ferrari. “Het is aan Sergio om de knoop door te hakken”, beaamt Ecclestone. “Ik ben ervan overtuigd dat er snel duidelijkheid komt.”