*

Ecclestone hoopt op Ferrari voor spannende titelstrijd

Daan de Geus

Daan de Geus

9 maart 2016 11:08

Ecclestone hoopt op Ferrari voor spannende titelstrijd
Sutton Images

Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone heeft zijn hoop voor een spannende titelstrijd in 2016 vooral gevestigd op Ferrari, maar denkt ook een Mercedes-teamstrijd erg mooi kan zijn.

In een interview voor de Keeping Track-podcast op de officiële website voor de Grand Prix van Australië, de openingsrace van 2016, wordt Ecclestone gevraagd wat er moet gebeuren om het nieuwe seizoen spannend en interessant te maken voor de fans. “Het is eigenlijk simpel”, antwoordt Ecclestone. “Ik heb mijn hoop erop gevestigd dat Ferrari weer terug is waar het hoort, in een positie waarin het kan meedoen om het kampioenschap, en voor Red Bull hoop ik hetzelfde.”

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H and Nico Rosberg (GER) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid at Formula One Testing, Day Two, Barcelona, Spain, Tuesday 23 February 2016.

Vettel en Rosberg tijdens de wintertests in Barcelona.

Hoewel hij naast Ferrari ook Red Bull noemt, is het toch vooral het fameuze Italiaanse team waar Ecclestone op rekent: “Hoe het seizoen gaat uitpakken, hangt in grote mate af van hoe Ferrari presteert. Als blijkt dat zij niet om het kampioenschap kunnen strijden, dan zal Mercedes weer domineren.”

Mocht dat laatste het geval zijn, dan betekent zelfs dat echter niet bij voorbaat dat 2016 een saai jaar wordt, benadrukt Ecclestone. “Misschien steekt Nico Rosberg na de laatste drie races van 2015 te hebben gewonnen wel in goede vorm. Laten we het dus maar aankijken. Als Lewis Hamilton en Rosberg, die nu misschien ook wel meer zelfvertrouwen heeft, een fel titelduel met elkaar uitvechten, kan het ook mooi worden.”