*

Ecclestone: ‘Hopelijk geen teamorders bij Mercedes’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 juli 2016 11:55

Ecclestone: ‘Hopelijk geen teamorders bij Mercedes’
Racepictures

De grote baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, hoopt dat Mercedes geen teamorders invoert om de strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg te reguleren.

In Oostenrijk ging het weer mis tussen Mercedes-coureurs Hamilton en Rosberg, die eerder dit jaar ook flink botsten in Spanje. Eerder waren er ook incidenten of was er grote onvrede tussen de twee in – onder meer – de Grands Prix van Monaco, Hongarije en België van 2014, die van Japan en Amerika in 2015 en Australië en Canada 2016.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft er genoeg van. Hij ziet het invoeren van teamorders nu als optie, ook al bericht Auto, Motor und Sport dat Hamilton en Rosberg eerst nog ‘een laatste waarschuwing’ krijgen. Voor Ecclestone geniet dat in ieder geval de voorkeur boven teamorders, zo maakt de commerciële baas van de Formule 1 duidelijk.

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Sunday 19 June 2016 - Bernie Ecclestone (GBR).

Ecclestone wil geen teamorders zien bij Mercedes.

“Ik denk dat Mercedes ze moet laten racen”, wordt Ecclestone geciteerd door Telegraph Sport. “Als ze iets geks doen, hebben we toch stewards om dat op te lossen? De mensen zien niet graag dat een team zich met een strijd tussen coureurs bemoeit. Dat is niet goed voor de fans en de sport.”

Ecclestone heeft dat ook tegen Mercedes-chef Wolff gezegd, meldt hij. “Op precies dezelfde manier als ik dat nu doe. Ik heb hem gezegd dat hij ze moet laten racen en het team de uitkomst van een race niet moet bepalen.”

“Stel je voor dat we straks de laatste race van het seizoen hebben en de één van het team te horen krijgt dat hij de ander niet mag inhalen, wat vervolgens het kampioenschap beslist? Dat is slecht voor de Formule 1 én voor Mercedes.”