*

Boze Wolff: ‘Teamorders nu een optie’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 juli 2016 08:54

Boze Wolff: ‘Teamorders nu een optie’
Sutton Images

Toto Wolff heeft genoeg van alle incidenten tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. De Mercedes-teambaas gaat met de coureurs om de tafel en houdt alle opties open.

De optie om teamorders in te voeren, ligt na de botsing in Oostenrijk dan ook op tafel, vertelt Wolff: “Ik heb er genoeg van telkens dit soort incidenten te moeten analyseren. Ik wil gewoon geen aanvaringen meer. We gaan intern bespreken hoe we situaties waarin Lewis en Nico dicht bij elkaar zitten voortaan managen.”

www.sutton-images.com The crashed car of Nico Rosberg (GER) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid is recovered at Formula One World Championship, Rd5, Spanish Grand Prix, Race, Barcelona, Spain, Sunday 15 May 2016. BEST IMAGE

Het gaat de laatste jaren wel vaker mis tussen het Mercedes-duo.

“We hebben onze coureurs de laatste jaren laten racen omdat we het gevoel hebben dat we dat de sport verschuldigd zijn. Ik wil Lewis en Nico ook zien knokken, want teamorders maken me ziek, maar als ze niet kunnen vechten zonder te botsen, kan het toch zijn dat we op bepaalde momenten in een race zeggen dat ze niet mogen duelleren.”

Wolff herhaalt daarbij dat hij het ‘vreselijk’ zou vinden als Mercedes die koers moet varen. “Want we kunnen ons allemaal herinneren hoe saai het was toen de volgorde een paar jaar geleden door teamorders werd bepaald. Maar als teamgenoten botsen, is een doodzonde in de Formule 1. We gaan alles deze week dus uitvoerig bespreken en afwegen”, aldus Wolff.

Rosberg en Hamilton
Mocht Mercedes besluiten teamorders te gaan hanteren, dan zal Rosberg dat accepteren, zegt hij. “Als het team het zo wil doen, heb ik het te accepteren en zal ik dat ook doen. Het is niet aan mij dat soort beslissingen te maken.”

Teamgenoot Hamilton heeft Mercedes ondertussen opgeroepen geen teamorders in te voeren. “Ik wil racen. Mercedes heeft ons de laatste drie jaar ook die kans gegeven. Dat pakte niet altijd perfect uit, maar dat hoort erbij. Vanuit mijn liefde voor de sport hoop ik dat we mogen blijven knokken.”