Volgens Nico Rosberg was zijn teamgenoot Lewis Hamilton de schuldige bij hun botsing in de laatste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk. Hamilton is niet zo ondersteboven van de aanrijding.

Rosberg leek op zijn zesde zege van het seizoen af te stevenen, tot Lewis Hamilton hem in bocht twee van de laatste ronde buitenom probeerde in te halen. De rivalen raakten elkaar, waardoor Rosbergs voorvleugel afbrak. Hij stuurde zijn beschadigde Mercedes op de vierde plaats over de finish.

“Ik ben helemaal uit het veld geslagen”, zegt Rosberg. “Ongelofelijk. Ik wist zeker dat ik zou winnen, en dan verlies ik de race in de laatste ronde.”

Verbaasd
Rosberg vertelt dat zijn remmen de laatste ronden, met Hamilton vlak onder zijn staart, behoorlijk heet werden. “Mijn banden waren ook redelijk versleten. Daardoor kreeg Lewis een kans om me in te halen.”

“Ik had er niettemin alle vertrouwen in dat ik kon verdedigen en dat ik de race zou winnen”, vervolgt de WK-leider. “Ik zat aan de binnenkant, en ging een beetje diep de bocht in. Maar dat mag, want ik zit aan de binnenkant, dus het is mijn bocht. Ik was heel verbaasd dat Lewis opeens instuurde en een botsing veroorzaakte.”

Niet controversieel
Hamilton zelf was minder onder de indruk van de aanvaring. “Ik vond het niet zo’n controversieel moment.” De wereldkampioen vertelt dat hij de kans kreeg Rosberg aan te vallen, omdat die in bocht één een fout maakte. “Hij kwam wijd uit die bocht. Ik was sneller dan hij. Hij blokkeerde de binnenkant, dus koos ik de buitenkant.”

“Ik zat op de racelijn”, vervolgt Hamilton. “Nico reed in mijn dode hoek, maar ik nam aan dat hij er was. Daarom nam ik bocht heel wijd. Toen ik instuurde, zat ik tegen de rand van de baan en toen botsten we. Mijn monteurs vertelden me dat er iets met Nico’s remmen aan de hand was, ik weet het niet precies. Ik reed in elk geval zo snel mogelijk door.”

De racestewards riepen Rosberg na afloop bij zich ter verantwoording. Voor de botsing, maar ook voor het feit dat de Duitser daarna met een auto zonder voorvleugel door reed. Als hij gestraft wordt, verliest Rosberg dus mogelijk nog een of meerdere plekken in de uitslag van de race op de Red Bull Ring.