Alleen een einde aan de huidige motorformule is genoeg om een einde te brengen aan de dominantie van Mercedes. Dat meent Formule 1-exploitant Bernie Ecclestone.

Zowel de recente alleenheerschappij van Mercedes als de hybride V6-turbokrachtbronnen zijn Ecclestone nu al enkele jaren een doorn in het oog. De grote ringmeester van het Formule 1-circus laat het in interview met Sport Bild daarom niet na om een voorstel te doen om twee vliegen in één klap te slaan.

“Red Bull denkt Mercedes met betere aerodynamica te kunnen verslaan, maar ik twijfel daar toch zeer aan. Mercedes heeft op motorisch vlak immers een enorme voorsprong”, constateert Ecclestone, die daarom ‘zo snel mogelijk van de hybride krachtbronnen af wil’.

“We moeten op zo kort mogelijke termijn nieuwe motoren introduceren. Wat voor, maakt daarbij niet uit”, vervolgt de Brit. Ecclestone weet dat FIA-voorzitter Jean Todt graag motoren wil die ‘bij deze tijd passen’. “Maar dat is alleen voor straatauto’s relevant.”

“In de Formule 1 willen fans gewoon iets bijzonders zien. Ze willen de luidste, sterkste motoren die er zijn, die alleen door de beste coureurs bedwongen kunnen worden”, meent Ecclestone. Eind 2015 probeerde hij er daarbij nog een plan door te krijgen voor goedkopere, minder high-tech motoren, maar dat werd afgeschoten.