Met Susie Wolff als testcoureur bij Williams en Simona de Silvestro die wordt klaargestoomd door Sauber zijn er op het moment in ieder geval twee vrouwelijke coureurs dichtbij de Formule 1, maar Bernie Ecclestone denkt niet dat er snel weer een vrouw een Grand Prix zal rijden. De reden? Geld.

Gevraagd door de Sydney Morning Herald of hij verwacht binnenkort een vrouwelijke coureur aan de start van een Grand Prix te zien, geeft Ecclestone te verstaan dat hij niet denkt dat het daar snel van zal komen.

“Het grote probleem met vrouwelijke coureurs is dat ze – zelfs als ze goed genoeg zijn – waarschijnlijk niet de kans krijgen om dat te laten zien, want een team zal nooit een vrouw achter het stuur zetten als ze geen berg sponsorgeld meeneemt”, denkt Ecclestone.

“Het is dus goed mogelijk dat ook hele getalenteerde vrouwelijke coureurs de kans niet krijgen, terwijl ze hem wel verdienen”, vervolgt de Brit, die stelt dat dit nu ook al voor een vrouwelijke coureur het geval is: “Susie Wolff is goed, maar ik betwijfel dat ze ooit de mogelijkheid zal krijgen te laten zie hoe goed ze is.”

De 31-jarige Wolff mag dan wel geen races rijden voor Williams, maar krijgt later dit seizoen wel degelijk de gelegenheid om tijdens een Grand Prix-weekend haar kunsten te tonen. Wolff – die medio 2013 al eens tijdens een officiële testdag in actie kwam voor Williams – gaat later dit jaar twee vrije traingen afwerken voor het team uit Grove, waarschijnlijk tijdens de raceweekends in Groot-Brittannië en Duitsland.

Wanneer Simona de Silvestro dit jaar achter het stuur van een Sauber mag kruipen, is nog niet bekend, maar Sauber heeft wel aangegeven dat ze ‘enkele tests’ zal doen aangezien ze haar willen helpen zich voor te bereiden op een Formule 1-debuut in 2015.

Foto: Susie Wolff met een Williams Formule 1-bolide.