Mocht Red Bull eind 2013 de titels aan Ferrari moeten laten, dan is F1-baas Bernie Ecclestone een blij man. Volgens hem mag er een einde komen aan de dominantie van Red Bull, zegt hij tegen Corriere della Sera.

“Het zou niet verkeerd zijn als de verhoudingen aan de top veranderen komend seizoen, met misschien Ferrari als overwinnaar”, zegt Ecclestone. “Vettel is een groot kampioen. Hij domineert nu al drie jaar de sport, daarom zou ik het niet erg vinden als Fernando Alonso eind volgend seizoen de kampioen blijkt te zijn.”

De uitspraken van de F1-baas komen na een aantal weken van publieke ‘gevechten’ met Ferrari-president Luca di Montezemolo.“Maar ik ga er vanuit dat de opmerkingen die hij over mij maakte niet zijn intentie waren. We zijn nog steeds vrienden”, zegt de 82-jarige Ecclestone. Na de GP van Brazilië koos Ecclestone de kant van Red Bull nadat Ferrari nog een extra onderzoek wilde over de vermeende inhaalpoging van Sebastian Vettel onder geel.

“Het enige dat ik zei, was dat Red Bull de titel opnieuw verdiende en dat ik het niet eens was met het protest van Ferrari”, aldus de onder vuur liggende Ecclestone. Hij zou af moeten treden als hij schuldig wordt bevonden aan de smeergeldaffaire in Duitsland.

Waar hij eerst nog uitroep dat het schandaal zijn aftreden zou betekenen, is Ecclestone nu stellig overtuigd dat hij onschuldig is. “Ik ben onschuldig, dus waarom zou ik ongerust zijn om af te treden? De Formule 1 zal niet uiteenvallen als ik eventueel weg ben. Maar het zal anders zijn, ik denk ook niet dat het beter is zonder mij. Ik zie ook nog geen opvolger klaarstaan”, aldus de Brit.