Bernie Ecclestone ziet Red Bull-teambaas Christian Horner als zijn ideale opvolger als hoofd van Formula One Management, mocht hijzelf uit zijn functie worden gezet door de fraudezaak die tegen hem speelt.

Ecclestone’s positie als hoofd van FOM (Formula One Management, de partij die de sport exploiteert) staat op de tocht door de fraudezaak die tegen hem speelt. CVC Capital, de grootaandeelhouder in de Formule 1, heeft daarbij al aangegeven dat het Ecclestone op straat zet als hij veroordeeld wordt, waarop Ecclestone alvast een kandidaat naar voren heeft geschoven om hem in dat geval op te volgen.

“Ik denk dat Christian ideaal zou zijn”, zegt Ecclestone tegen de Britse pers, doelend op Red Bull-teambaas – en zijn eigen goede vriend – Christian Horner. “We hebben namelijk iemand nodig die de sport kent”, legt Ecclestone uit.

Ecclestone geeft verder aan dat hij, mocht het van een wisseling van de macht komen, Horner best wil begeleiden tijdens een overgangsperiode. “Voor Christian zou ik dat graag doen”, zegt Ecclestone, die dat niet ‘voor één of andere zakenman’ zou doen: “Want ik denk niet dat ik met zo iemand kan werken. Ik zou het waarschijnlijk nog geen vijf minuten uithouden, dus zo’n soort type wil ik niet.”

Volgens Ecclestone zou hij Horner niet alleen goed kunnen inwerken, maar zou de Red Bull-teambaas ook goed met de mensen kunnen omgaan met wie Ecclestone al jaren zaken doet namens de Formule 1. “Mensen doen zaken met me omdat ze me al jaren kennen en me vertrouwen omdat ik altijd rechtdoorzee ben. Onder Christian zou dat niet anders zijn, dus ik hoop dat hij het zou worden.”

Geen zin
Het enige probleem met Ecclestone’s voorgestelde plan, is dat Horner zelf (vooralsnog?) geen interesse heeft in Ecclestone’s functie: “Ik denk dat Bernie niet op te volgen is en heb daar ook geen interesse in. Ik ben heel gelukkig met mijn rol bij Red Bull en wil me daar volledig op concentreren.”