De rechtbank van München heeft Bernie Ecclestone formeel aangeklaagd wegens omkoping. De Formule 1-baas zou ruim dertig miljoen euro smeergeld hebben betaald aan de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky.

Gribkowsky was in 2005 werkzaam voor de Bayerische Landesbank, dat de verkoop afhandelde van de aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital, de investeringsmaatschappij van Ecclestone. De Duitser werd vorig jaar tot 8,5 jaar cel veroordeeld vanwege corruptie en belastingontduiking.

Ecclestone heeft toegegeven geld te hebben betaald aan Gribkowksy, maar stelt dat alleen gedaan te hebben omdat hij werd gechanteerd door de Duitser. Als hij niet had betaald zou Grbibkowsky het hem lastig maken bij de Britse belastingdienst. Hoewel Ecclestone benadrukt niets verkeerds te hebben gedaan, wilde hij zich een mogelijk kostbare zaak besparen. Nu zal hij zich alsnog moeten verantwoorden.

Tegenover persbureau AP bevestigt Ecclestone dat zijn advocaten de aanklacht hebben aangenomen. “Dat betekent dat zij op de aanklacht moeten reageren en dat zullen zij krachtdadig doen”, aldus Ecclestone. “Ik word ervan beschuldigd iemand omgekocht te hebben, maar ik heb niets illegaals gedaan.”