Het team van Sauber heeft na vier puntloze race op rij in Groot-Brittannië eindelijk weer gescoord. Nico Hülkenberg kwam in Silverstone als tiende over de streep en pakte zo een puntje mee.

“Ik heb het vandaag erg naar mijn zin gehad tijdens de race, want ik heb leuke duels uitgevochten en kon op de limiet rijden, hetgeen op zo’n snel circuit als Silverstone veel plezier geeft”, vertelt Hülkenberg.

Ondanks de pret en de puntenfinish was het geen makkelijke voor de Duitser. “Door de safety cars en de rommel op de baan raakte ik het overzicht op een gegeven ogenblik kwijt, terwijl ik tijdens mijn tweede stint eerder naar binnen moest dan gepland vanwege een langzaam leeglopende band.”

Teambaas Monisha Kaltenborn vindt dat Hülkenberg zijn werk desondanks goed heeft gedaan. “Het is jammer van de lekke band, maar Nico reed goed en heeft een welverdiend punt binnengehaald”, meent zij.

“Aangezien we op het moment vanwege onze auto geen wonderen mogen verwachten, is dit in ieder geval een resultaat dat het team weer wat extra zal motiveren”, denkt Kaltenborn, daarbij ook verwijzend naar de veertiende plek van Hülkenbergs teamgenoot Esteban Gutiérrez.

Dat er voor Gutiérrez niet meer in zat, weet hij zelf wel te verklaren: “Het was een crazy race waarin van alles gebeurde en ik niet anders kon doen dan telkens proberen het beste ervan te maken”, zegt de coureur die twee keer ongepland naar de pits moest: “Eerst vanwege een probleem met mijn linkervoorband, en twee ronden later nog een keer mijn voorvleugel daardoor toch beschadigd was geraakt.”

Hoewel Gutiérrez niet vertelt wat er precies mis was met zijn linkervoorband, hamert de Mexicaan er wel op dat de problemen met de banden onderzocht worden: “Omwille van de veiligheid, maar ook omdat we het niet moeten hebben dat races op zo’n manier door de banden gedomineerd worden.”