*

Sutil vaart wel, Gutiérrez strandt

Daan de Geus

Daan de Geus

23 augustus 2014 17:09

Sutil vaart wel, Gutiérrez strandt
Racepictures

Terwijl Adrian Sutil Q2 haalde en de veertiende startpositie veroverde, strandde Esteban Gutiérrez door technisch malheur al in Q1 en dat stemt laatstgenoemde Sauber-coureur bepaald niet gelukkig.

“Dit is vooralsnog een weekend vol pech voor me”, beklaagt Gutíerrez – die ook op vrijdag al niet tot veel rondjes kwam – zich. “Ik heb veel hinder ondervonden van technische problemen en dat is erg teleurstellend”, zo houdt Gutiérrez het aanvankelijk netjes, alvorens daarna flink te mopperen: “We lopen te vaak tegen dit soort issues aan en dat is onacceptabel. Er moet verandering in komen.”

Doordat hij al na vier rondjes stilviel bleef Gutiérrez op de twintigste plaats steken en dat – samen met het gebrekkige aantal kilometers dat hij dit weekend heeft gereden – geeft weinig hoop wat betreft zijn competitiviteit voor de race van zondag, ook al lijkt de Mexicaan het vooral belangrijk te vinden dat hij dan eens niet tegen problemen aanloopt en de eindstreep kan halen.

Sutil
In de andere C33 had Sutil niet met mankementen te kampen, al had hij het wel flink met de bolide aan de stok aangezien deze voor een droge race is afgesteld en rijden met een dusdanig geconfigureerde auto geen pretje is op een doorweekt Spa.

“De auto is in de regen sowieso niet makkelijk te besturen, laat staan als hij niet optimaal is afgesteld en de omstandigheden zo tricky zijn als ze vanmiddag waren. Met dat in het achterhoofd, mogen we echter blij zijn met het resultaat en hoe alles liep: het team deed haar werk namelijk goed en ik heb er het maximale uitgehaald”, vat de Duitser zijn dag samen.

Lees meer over

Temp

Gerelateerd