Giedo van der Garde heeft tijdens zijn optreden in VT1 helaas weinig speciaals kunnen laten zien voor ‘eigen publiek’. Een motorprobleem speelde de Nederlander parten op het Belgische Spa.

“Het was geen ideale sessie”, resumeert de testrijder van Sauber. “Ik kwam vanaf het begin vermogen te kort en dat probleem hield helaas de hele training lang aan, want ook een vroege servicebeurt mocht niet baten.”

“We moesten echter wel ons programma afwerken en dat hebben we ook gedaan. De balans van de auto was daarbij overigens prima tijdens mijn latere run, maar qua vermogen en topsnelheid bleef het dus kwakkelen.”

“Het is jammer dat ik met deze problemen te maken kreeg, maar dat hoort er ook bij. Soms is de autosport nu eenmaal zo en ik twijfel er niet aan dat ik het probleem samen met het team kan oplossen”, vertelt de nummer zeventien uit de eerste training.

Gutiérrez
Van der Garde reed in VT1 overigens in de auto van Esteban Gutiérrez en ook in de middag diende zich een mankement aan Sauber C33 chassis nummer 01 Mexicaan aan. Na nog geen zeven rondjes ging het Energy Recovery System stuk en spinde Gutiérrez van de baan.

“Na in de ochtend niet gereden te hebben, was het al met al dus een korte dag voor me”, zo baalt de coureur die na zijn spin niet verder kon nog even na. “Ik moet me nu maar gewoon concentreren op morgen, al moeten we natuurlijk eerst dit probleem oplossen”, weet hij.

Sutil
Achter het stuur van de Sauber met startnummer 99 kwam Adrian Sutil beide trainingen zonder issues door. In de ochtend was hij veertiende en in de middag deed de Duitser het twee plekjes beter.

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad”, meldt de Duitser. “Dit is mijn favoriete baan, dus het was leuk er weer te rijden en ik ben ook tevreden over het feit dat we ons programma probleemloos hebben kunnen afwerken.”