Terwijl Jean-Eric Vergne de beste gekwalificeerde Toro Rosso-coureur is, is het opnieuw zijn teamgenoot die in de schijnwerpers staat. Danill Kvyat kreeg immers een paar uur voor de kwalificatie te horen dat hij gepromoveerd wordt naar Red Bull Racing.

Daniil Kvyat is bezig aan zijn debuutjaar, maar wat goed is, komt snel. En dus heeft Red Bull besloten de jonge Rus de vrijgekomen plek van Sebastian Vettel te gunnen. Kvyat was verrast door het nieuws. “Natuurlijk is het geweldig om te horen dat ik volgend jaar al voor Red Bull mag rijden. Het was een emotioneel moment. Het is een fantastisch gevoel en ik voel me vereerd. Maar veel tijd om daarbij stil te staan, had ik niet. Er moest immers gekwalificeerd worden.”

Kvyat noteerde een dertiende tijd. “Ik ben blij met de algehele performance van de auto, maar er had meer ingezeten. Q1 ging prima, maar in Q2 werd mijn snelste ronde verstoord door een aantal langzamere auto’s voor me. Toen ik in bocht 1 aan kwam waren mijn banden niet op temperatuur waardoor mijn rondje niet goed verliep. Ik verheug me desondanks erg op de race van morgen, wat voor weer het dan ook wordt.”

Nieuwe motor 

Jean-Eric Vergne kwalificeerde zich als elfde en toonde zich daar erg content mee. “Ik ben tevreden zeker na de stroeve start van het weekend voor mij. Na alle problemen van gisteren, kon ik in de derde vrije training ook maar drie ronden rijden. Toch wist het team de auto op tijd af stellen voor de kwalificatie en wist ik mijn werk goed te doen op dit moeilijke circuit. Het team kan tevreden zijn dat het zo goed verlopen is. Met de verwachte weersvoorspelling kan er alles gebeuren, ook vanachter aan de grid.”

De motor van Vergnes auto is vervangen en omdat het de zesde motor van het seizoen is, kreeg Vergne een gridpenalty van tien plaatsen.