Vandaag nam Felipe Massa voor het tweede jaar op rij afscheid van zijn thuispubliek, en weer was hij er erg emotioneel onder. Het resultaat was beter dan vorig jaar: “Deze zevende plek voelt als een overwinning.”

Massa eindigde zijn laatste Braziliaanse Grand Prix achter de drie dominante topteams en dus als  best of the rest. “En dat voelt als een overwinning”, zo stelt een emotionele Felipe Massa op het moment dat hij nog maar nauwelijks is bijgekomen van de woorden van trots die zoon Felipinho over de boordradio voor papa Felipe over had.

“Wat ik vandaag heb laten zien, in een voor mij beladen race, doet niet onder voor veel van mijn overwinningen. Ik reed van begin tot eind een perfecte race. Ik managede de auto en ik managede de de banden en ik ging vooral ook hard.”

“Ik slaagde er na een goede start in om na de safety car-fase enkele auto’s in te halen, waaronder ook Fernando Alonso. Dat was een belangrijk moment, omdat ik wist dat hij op papier de snellere van ons twee was. Dat ik hem vervolgens van me af heb weten te houden, is super.”

Massa nam zoals bekend vorig jaar al afscheid van zijn publiek, waarbij het hem des te meer duidelijk werd dat het publiek van hem houdt. En juist daarom wilde hij nog één keer schitteren: “In tegenstelling tot vorig jaar gaf ik mezelf en het publiek het afscheid waar ik hoopte. Dit is waarom ik nog een jaar door ben gegaan!”