Andrea Stella, de race-engineer van Fernando Alonso zegt dat hun verstandhouding de afgelopen 2,5 jaar steeds beter is geworden. Gekoppeld aan het harde werk van het team werpt dat volgens hem zijn vruchten af.

“Onze relatie is nu stabieler”, zegt Stella op de officiële Ferrari-website. “We kennen elkaar veel beter. Voor mij, en de andere engineers, is het belangrijk om te weten wat de coureur wil en wat hij nodig heeft om snel te zijn. Dat gaat steeds beter in de tweeënhalf jaar dat ik met hem samenwerk. Het gaat nu erg goed en hopelijk blijft dat zo.”

Alonso gaat zelfs aan de leiding van het kampioenschap. “Aan het begin van het seizoen moest je wel heel optimistisch zijn om dat te voorspellen”, aldus Stella. “Maar in deze sport kan het snel gaan. Juist omdat we altijd positief zijn gebleven, en hard zijn blijven werken, bevinden we ons nu in deze positie.”

“We hebben de aerodynamica van de auto aangepast”, verklaart Stella, die verder het doorgronden van de Pirelli-banden als reden geeft voor de progressie bij Ferrari. “Dat waren de twee grootste uitdagingen voor dit jaar. Een andere uitdaging is niet technisch, maar het feit dat zo veel teams zo aan elkaar gewaagd zijn. De afgelopen twee races was onze auto echter goed en ik verwacht dat we in Duitsland opnieuw competitief zijn.”