Marcus Ericsson stond niet bepaald te juichen toen Sauber aankondigde dat het volgend jaar met Ferrari-motoren van het huidige seizoen blijft rijden. Inmiddels heeft hij zijn mening iets of wat bijgesteld.

Eerder deze maand maakte Sauber bekend dat het in 2017 zal rijden met Ferrari-motoren uit 2016. Die keuze deed Marcus Ericsson de wenkbrauwen fronsen: “Ik heb me wel even afgevraagd of dat wel zo’n goede beslissing is”, bevestigt Ericsson. “Kijk alleen al naar Toro Rosso en naar hoeveel terrein zij gedurende dit seizoen prijs hebben moeten geven met de motor van vorig jaar.”

Een bezoek aan de Sauber-fabrieken heeft bij de Zweed naar eigen zeggen zijn twijfels weggenomen: “Daar kwam men met steekhoudende argumenten. Volgend jaar verandert de Formule 1 behoorlijk en als klein team valt voor op motorisch gebied de minste winst te behalen.”

“Nu we weten wat we volgend jaar achterin onze auto’s hebben liggen, kunnen we ons nu al volledig focussen op het ontwikkelen van het chassis. Dat is dit jaar onze achilleshiel gebleken en op dat gebied valt dus meer winst te behalen dan dat we op motorisch vlak mogelijk zullen verliezen.”

Teamgenoot Felipe Nasr toont zich eveneens begripvol over het besluit om met één jaar oude Ferrari-krachtbronnen te gaan rijden: “In 2016 reden we met het nieuwe materiaal van Ferrari, maar het bracht ons nauwelijks iets omdat de rest van de auto niet goed was. Het is dus logisch om ons daar zo vroeg mogelijk op te focussen.”