Giedo van der Garde is op dit moment in de garage van Sauber om een stoeltje te schuimen. Hij heeft zijn raceoverall aan getrokken. Het is echter hoogst onzeker of hij ook een superlicentie zal krijgen.

Om 10.15 uur Australische tijd betrad Giedo van der Garde het circuit van Melbourne. Teammanager Beat Zehnder overhandigde hem zo’n tien minuten eerder zijn toegangspas. Samen met zijn manager Jan Paul te Hoopen liep de Nederlander naar het motorhome. Het geheel deed surrealistisch aan. Het lijkt er desondanks toch niet op dat Giedo van der Garde dit weekend toch in actie gaat komen. Het gerucht dat het team bij de FIA een rijderswissel aangevraagd heeft, is volgens bronnen binnen het team onjuist.

11.20 De advocaat van Giedo van der Garde vraagt in de rechtbank om gevangenis voor teambaas Monisha Kaltenborn. De teambaas verscheen even na 11 uur op het circuit, maar heeft de paddock inmiddels verlaten. De advocaat vindt dat het team niet voldoende doet om Van der Garde dit weekend in de auto te krijgen. Het verkrijgen van een superlicentie is op dit moment het grootste probleem. Sauber moet de Contract Recognition Board vertellen dat het contract rechtsgeldig is, maar lijkt dat nog niet gedaan te hebben. 

11:30 De FIA heeft Giedo van der Garde laten weten dat de kwestie er een is tussen Sauber en Van der Garde. De FIA wil zich er niet in mengen.

11.33 Van der Garde is nog in motorhome Sauber, maar heeft inmiddels weer gewone kleren aan. 

11.35 Ondertussen in de rechtbank wordt duidelijk dat Monisha de FIA gevraagd heeft of het mogelijk was een superlicentie te krijgen voor Van der Garde. Ze had natuurlijk ook gelijk bij de CBR (Contract Recognition Board) kunnen melden dat het contract rechstgeldig is. 

11.44 Giedo van der Garde zit op dit moment bij de FIA om te praten over zijn superlicentie. Hij verliet het Sauber-motorhome enkele seconden nadat teambaas Kaltenborn terugkeerde. Kaltenborn kwam terug van overleg met de FIA.

11.55 Ondertussen heeft rechter Croft de zaak geschorst. Hij heeft een andere zaak waar hij naar toe moet. De zaak Van der Garde wordt om 15.15 Australische tijd vervolgt. (tijdsverschil is 10 uur)

12.00 Ericsson en Nasr lopen in overall naar de garage. Giedo zit nog bij de FIA. Vrije training 1 begint over half uur.

Volg @LindaF1nl op Twitter voor het allerlaatste nieuws uit de paddock.