Nyck de Vries heeft op Circuit Paul Ricard zijn derde zege van het Formule 2-seizoen gepakt. De Nederlander gaat nu aan kop in het kampioenschap van de opstapklasse voor de Formule 1.

Het is voor De Vries de tweede keer dit jaar dat hij een hoofdrace heeft gewonnen. Eerder deed hij dat in Monaco. Daarvoor won hij al de sprintrace in Spanje. In Frankrijk maakte De Vries het verschil eerst bij de start en daarna met een knappe inhaalactie op rivaal Jack Aitken.

Bij de start ging De Vries van de vierde naar de eerste plaats, door buitenom te gaan en zo als eerste de eerste  bocht in te duiken. Ondanks een virtual safetycar (na een startbotsing tussen Prema-teamgenoten Sean Gelael en Mick Schumacher) en een rode vlag en herstart, had De Vries de race koeltjes onder controle.

Lees ook: Formule 2: Nyck de Vries wint incidentrijke feature race in Monaco

Na de herstart reed De Vries tot aan de pitstops op kop al lukte het Aitken toen De Vries de pits uit kwam om de ART-coureur voorbij te steken. De Vries counterde echter nog in dezelfde ronde in de Mistral Chicane en pakte de virtuele leiding terug, al reden er nog een aantal coureurs vooraan die nog moesten pitten.

Nadat dit gebeurd was, stond er verder geen maat op De Vries. Hij controleerde de race, kwam als eerste over de streep en reed ondertussen de snelste ronde. De tweede plaats was voor Sérgio Sette Câmara, de derde voor Aitken. Nicholas Latifi finishte als vijfde en is zo de leiding in het kampioenschap kwijtgeraakt.

De Vries staat nu namelijk aan kop met 121 punten, zestien meer dan Latifi. Aitken staat derde, gelijk op enige achterstand: hij heeft 77 punten. De Vries is aan zijn derde seizoen bezig in de Formule 2. De afgelopen twee seizoenen finishte hij achtereenvolgens als zevende en vierde.

Lees ook: De Vries geeft Formule 1-droom niet op: ‘Maar het is wel eens frustrerend’