Nyck de Vries heeft de feature race in de Formule 2 in Monaco gewonnen. De ART-coureur hield zijn hoofd koel in een incidentrijke race. Na winst in Spanje is dit de tweede overwinning van het seizoen voor de Vries. Luca Ghiotto finishte als tweede, Matsushita vervolledigde het podium.

De Vries, die vanaf pole positie start, komt meteen goed weg. Mick Schumacher, vertrokken vanaf plek vier, verliest enkele plaatsen. De race zou nadien nog veel erger worden voor de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen. De Vries daarentegen rijdt een goede openingsfase en bouwt langzaam het gat naar zijn achtervolgers uit.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: ‘GP van Nederland volgend jaar gratis te zien bij Ziggo’

Na twintig ronden krijgen we plots de rode vlag te zien. Schumacher probeert in Rascasse binnendoor te gaan bij Calderon, maar raakt de Colombiaanse die op haar beurt spint. Haar wagen blokkeert de doorgang, waardoor de race tijdelijk gestopt wordt om de baan vrij te maken. Schumacher krijgt het incident een drive through-straf en zal later helemaal terugvallen in de rangorde.

Naar de herstart dan. De Vries is meteen bij de zaak. Hij bouwt opnieuw een veilige voorsprong uit op achtervolger Ghiotto. Ook na zijn verplichte pitstop komt de Nederlander als eerste op de baan. Door crashes van Aitken en Correa komt de safety car in de slotfase nog even op het circuit, maar de Vries’ overwinning komt nooit in gevaar. Ghiotto en Matsushita mogen samen met de Vries op het podium.

Voor Nyck de Vries is het zijn tweede overwinning van het seizoen en zijn tweede overwinning in Monaco. Twee weken geleden won hij in Barcelona, in 2017 won de Nederlander de sprintrace in het Prinsdom.

Lees ook: Het tv-shot van de snelle chicane bij het zwembad, cameraman Olivier legt uit