De Grote Prijs van Nederland zal volgend jaar in heel Nederland gratis op tv te zien zijn bij Ziggo, en dus ook voor mensen zonder Ziggo-abonnement of Ziggo Sport-pakket.

Dat vertelt Ziggo Sport-directeur Will Moerer aan het Algemeen Dagblad. “De populariteit van de Formule 1 in Nederland is groter dan ooit”, zegt hij, waarbij heel Nederland volgens hem ook ‘van zo’n uniek Nederlands evenement moet kunnen genieten’.

Lees ook: Bevestigd: Zandvoort voor zeker drie jaar op Formule 1-kalender

Ziggo Sport zendt de Formule 1 nu ook al uit, maar de races zijn nu alleen te zien voor mensen die een tv-abonnement van Ziggo zelf hebben of bij een andere provider (of online) een los Ziggo Sport-pakket kopen.

De Grand Prix van Nederland, die op Zandvoort wordt verreden, zal daarentegen dus gratis door Ziggo worden aangeboden. Dit geldt ook voor de editie(s) na 2020, al betreft dat ogenschijnlijk en vooralsnog alleen 2021, want Ziggo’s contract voor de uitzendrechten loopt na 2021 af.

Wanneer de Grote Prijs van Nederland gehouden wordt, staat nog niet definitief vast. Zeker is wel dat dit in het voorjaar zal zijn, en zeer waarschijnlijk nog voor de Grand Prix van Monaco.

Lees ook: Nog geen vaste datum: GP Nederland ‘komt voor Monaco’, F1 overweegt twee back-to-backs onder eerste vier races