Nyck de Vries heeft zich van de best mogelijke uitgangspositie verzekerd voor het raceweekend dat hem wel eens de titel in de Formule 2 kan opleveren. De Vries start de Formule 2-hoofdrace in Sotsji zaterdag van pole.

De Nederlander, rijdend voor het team van ART, heeft een flinke voorsprong op achtervolgers Nicholas Latifi en Luca Ghiotto in de tussenstand: De Vries staat met de vier punten die hij er voor de pole in Sotsji heeft bijgekregen op 229 punten, Latifi volgt met 166 en Ghiotto heeft er 155.

Het huidige gat tussen De Vries en Latifi is dus 63 punten, terwijl er in een raceweekend maximaal 48 punten te verdienen zijn (en dit seizoen nog 92 in totaal). Weet De Vries zijn voorsprong in Sotsji echter boven de 48 punten te houden, dan mag hij zich dit weekend dus al Formule 2-kampioen noemen.

Lees ook: Nyck de Vries met Mercedes in de Formule E: ‘Dit is een spannend project’

De Vries begint de hoofdrace zoals gezegd van pole, met Latifi op plek twee, Callum Ilott staat op de derde plaats en Ghiotto vierde. De Formule 2-hoofdrace is zaterdag vanaf 15:40 te zien op Ziggo Sport, de sprintwedstrijd zondag vanaf 10:15. De Formule 2-finale is eind november, begin december in Abu Dhabi.

In de volgende editie van FORMULE 1 Magazine, nr. 14, lees je een uitgebreid verhaal over Nyck de Vries’ overstap naar de Formule E met Mercedes, waar hij teamgenoot wordt van Stoffel Vandoorne. FORMULE 1 nr. 14 ligt vanaf 3 oktober in de winkel of, bij abonnees, in de brievenbus.