Max Verstappen heeft ook de derde en laatste race van het raceweekend van het Europees Kampioenschap Formule 3 op Spa-Francorchamps gewonnen. De hattrick is daarmee compleet.

Verstappen is de eerste coureur dit jaar die alle drie de races van een ronde uit het Europees Kampioenschap Formule 3 weet te winnen, hetgeen hij dus ook nog eens heeft gedaan op zijn thuiscircuit Spa-Francorchamps.

De coureur van Van Amersfoort begon race nummer drie vanaf de vijfde positie, maar maakte dankzij een goede start gelijk twee plekken goed en lag zodoende derde bij de eerste doorkomst.

In ronde twee zag Verstappen vervolgens zijn kans schoon bij Les Combes, na het Kemmel Straight, en pakte hij zowel Esteban Ocon als de aan kop rijdende John Bryant-Meisner buiten om, in één beweging.

Ocon wist ook nog aan Bryant-Meisner voorbij te kopen en zat daarna – net als zaterdag tijdens race twee – kort op Verstappen, totdat ook nu weer de safety car op de baan kwam om de race te neutraliseren na een botsing verder terug in het veld in de Busstop chicane.

Met nog drie ronden te gaan werd de race weer vrijgegeven. De zestienjarige Verstappen hield de boel daarna strak onder controle, ook al eindigde Ocon op een halve seconde van hem.

“Ik ben extreem blij”, vertelde een lachende Verstappen op het podium, waarbij hij grinnikend toegaf dat zijn move op Ocon en Bryant-Meisner in Les Combes inderdaad ‘best lekker was’.

Door zijn perfecte score in België, staat Verstappen in het kampioenschap nu met 155 punten gedeeld derde met Lucas Auer. Tom Blomqvist staat tweede met een totaal van 174, achter Ocon, die met 268 aan de leiding gaat.

De voorsprong van Ocon is duidelijk groot, maar Verstappen heeft een flinke slag geslagen op Spa-Francorchamps. “Het was een fantastisch weekend voor me. Het zou fijn zijn als het zo doorgaat”, erkent de Limburger.

Een andere Limburger, Jules Szymkowiak, scoorde ook weer punten in race drie. De teamgenoot van Verstappen finishte als achtste, terwijl Gustavo Menezes, de andere coureur van Van Amersfoort, als derde aan de streep kwam en dus ook naar het podium mocht.