En dat is twee! Max Verstappen heeft ook de tweede Formule 3-race op het Belgische Spa-Francorchamps gewonnen. De coureur van Van Amersfoort was te snel voor kampioenschapsleider Esteban Ocon.

Verstappen kwam niet goed van zijn plek bij de start en kwam als derde de eerste bocht uit, maar stelde orde op zaken door de voor hem rijdende Ocon te pakken op het Kemmel Straight, alvorens te profiteren van het feit dat zijn Van Amersfoort-teamgenoot Gustavo Menezes – die van pole was vertrokken- rechtdoor schoot bij Les Combes.

Net als in race één was er een safety car nodig, dit keer na een botsing tussen Lucas Auer en Felix Serralles, waarbij Serralles zelfs even door de lucht vloog. Na de neutralisatie waren er nog vier ronden te gaan, waarin Ocon op de versnellingsbak van Verstappen zat.

De voor Prema rijdende Ocon probeerde nog een inhaalactie uit te voeren in Les Combes, maar Verstappen sloeg deze af en weerstond Ocon voor de rest van de race, al kwam hij met slechts acht tienden voorsprong op de Fransman over de finish, voor Menezes die nog derde werd.

Voor de zestienjarige Verstappen is het zijn tweede zege van de dag en derde in totaal. Door de vijftig punten die hij op ‘zijn’ Spa-Francorchamps heeft verzameld, staat de Limburger nu vierde in het klassement. Voor morgen staat er nog een race op Spa op het programma voor het Europees Kampioenschap Formule 3. Verstappen begint die wedstrijd als vijfde.