Peter van Merksteijn Junior neemt volgend jaar met een fabrieksauto van Citroën deel aan het WRC. Zijn DS3 WRC is identiek aan die van wereldkampioen Sebastien Loeb.

Van Merksteijn zal in tien WK-rallies uitkomen met de Citroën DS3 WRC, die wordt gerund door Citroën Racing. Dit team was dit jaar ook verantwoordelijk voor de inzet van voormalig Formule 1-wereldkampioen Kimi Räikkönen, Sebastien Ogier en Dani Sordo in het WK.

De rallyrijder verheugt zich op 2011. “Ik kijk er naar uit om aan de start van die bekende WK-rallies te verschijnen, met als hoogtepunt de Rally van Australië”, zegt Van Merksteijn. “En Citroën's nieuwe rallywapen, de DS3 WRC, lijkt mij een superauto om in te rijden. Tenslotte vertrouwt ook wereldkampioen Sebastien Loeb op de DS3 WRC.”

Ook vader Van Merksteijn wil het nieuwe rallywapen van Citroën graag aan de tand voelen. De coureur, die samen met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen in 2008 de LMP2-klasse won bij de 24 Uren van Le Mans, is van plan een aantal WRC-rallies te rijden.