Antonio Felix da Costa kwam na afloop van de eerste talententestdag woorden tekort om zijn gevoelens te omschrijven. De Portugees reed de tweede tijd voor Red Bull Racing.

Felix da Costa mocht na twee jaar weer eens écht een Formule 1-auto uitproberen. In 2010 reed hij een testdag voor Force India en dit jaar gaf hij een demonstratierit in een Red Bull uit datzelfde jaar. Nu mocht hij, na een imponerend World Series-seizoen, weer eens ruiken aan het echte werk.

Hij reed 79 ronden in Abu Dhabi. “Ik maakte mijn eerste meters in de RB8 tijdens een serieuze test, met fatsoenlijke banden en op een echt circuit. Wow!”, aldus Felix da Costa na afloop. “Ik was vooraf misschien wat gespannen maar je hebt ook nu een gas- en rempedaal plus een stuur.”

“Natuurlijk kun je veel leren, zeker met alle knopjes op het stuur. Ik had twee runs nodig om aan alles te wennen, maar dit was een goede testdag”, meent de Portugees, die morgen opnieuw achter het stuur van de Red Bull zit. Donderdag zit Robin Frijns in de RB8.