Ferrari heeft de motor van haar SF16-H de laatste maanden wel verbeterd, maar het chassis is achtergebleven. Dat erkent teambaas Maurizio Arrivabene.

Ferrari heeft dit seizoen nog geen race gewonnen, maar waar het in de openingsraces nog een bedreiging voor Mercedes leek te vormen, is het inmiddels afgezakt naar de derde plek in het WK. Sinds de Grand Prix van Spanje, de vijfde van de twaalf tot op heden gehouden races, heeft het daarbij een voorsprong van vijftien punten op Red Bull in veertien punten achterstand zien veranderen in de strijd om P2.

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Saturday 30 July 2016 - Maurizio Arrivabene (ITA) Ferrari Team Principal.

Teambaas Arrivabene weet dat Ferrari zich moet verbeteren.

“Red Bull heeft zich verbeterd, dat kunnen we niet ontkennen”, verklaart teambaas Maurizio Arrivabene, die verder moet erkennen dat Ferrari dat qua aerodynamica niet heeft gedaan. “Sinds de race in Spanje hebben we weinig vooruitgang gemaakt wat betreft de downforce van de auto.”

Aangezien de motor volgens Arrivabene wel flink verbeterd is, benadrukt hij dat werken aan de aerodynamica nu het prioriteit heeft. “We weten dat we ons op dit vlak snel moeten verbeteren, al is dat niet makkelijk.”

Van opgeven willen Arrivabene en Ferrari namelijk niet weten. “Het is aan ons hier op te reageren. Zonder in paniek te schieten, kijken we wat intern moet veranderen en hoe we vooruit kunnen.”

Vettel en Räikkönen
Coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen benadrukken dat Ferrari zich moet verbeteren, want volgens Vettel is ‘de eerste seizoenshelft niet volgens plan verlopen’, terwijl Räikkönen Ferrari’s huidige vorm ‘pijnlijk’ noemt.

“Red Bull staat nu voor ons, dus we moeten hard werken om beter te worden. Hopelijk lukt het dan om later dit jaar weer met Mercedes en Red Bull te knokken”, verklaart Räikkönen.

“Het zal niet makkelijk worden, dus hopelijk vinden we wat dingen om onze auto sneller te maken”, besluit de Fin, wiens teamgenoot daar wel in gelooft: “Ik denk dat we weten wat we moeten doen”, aldus Sebastian Vettel.