Ferrari verloor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap aan Red Bull. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen bleven in de Grand Prix van Duitsland op de vijfde en zesde plek steken. 

“Normaal gesproken zijn we in de race sneller dan in de kwalificatie, maar dat was vandaag niet het geval”, vertelt Vettel. “We gleden te veel alle kanten op en dat had ook invloed op de banden. Meer dan de vijfde en zesde plaats zat er niet in, maar dat kunnen we natuurlijk niet accepteren. We moeten ons verbeteren en weten wat ons te doen staat.”

“De eerste helft van het seizoen is niet zo gelopen zoals we hadden gewild”, concludeert Vettel. “Het ging met pieken en dalen. We moeten ons herpakken. En we zullen ook blijven knokken.” Wat betreft de Grand Prix van Duitsland ziet Vettel nog één positief punt. “De sfeer was geweldig vandaag”, zegt hij. “Ik heb veel Duitse vlaggen en Ferrari-vlaggen gezien. In dat opzicht was het mijn beste thuisrace ooit.”

Kimi Räikkönen spreekt van een rustige en saaie race. “Er gebeurde niet veel. Bij de start had ik wielspin en daardoor verloor ik een plek aan Sebastian. Verder ging het redelijk, maar hadden we te weinig grip. Het is pijnlijk om te constateren dat we niet zijn waar we willen zijn, we willen het allemaal beter doen. Het zal dus op alle fronten beter moeten. Maar ik geloof in het team en met hard werk kunnen we dat bereiken.”