Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen denken allebei dat ze derde hadden kunnen worden in de kwalificatie. Ze werden het allebei niet.

De Ferrari-coureurs moeten het – met Räikkönen voor Vettel – met de plekken vier en vijf doen, omdat Red Bulls Daniel Ricciardo met de derde plaats aan de haal ging.

“We hadden echter genoeg snelheid om Red Bull hier te verslaan”, meent Vettel. “Op het eind is dat helaas net niet gelukt, want de kwalificatie verliep niet ideaal.”

“De balans was er niet helemaal en ik maakte in mijn laatste vliegende ronde ook een foutje, wat tijd heeft gekost”, somt Vettel op waarom het hem niet lukte.

Räikkönen geeft aan dat Vettel en hij om-en-om derde waren in Q1 en Q2. Dat het hem in Q3 niet lukte, komt volgens Räikkönen omdat zijn rondje ‘best oké, maar niet heel goed’ was, zo vertelt hij F1i.com.

“Het verschil was echter heel klein”, doelt hij op de nog geen tweehonderdsten die Ricciardo sneller was. “Die tijd vind je wel als je net wat later remt, maar als je je net verremt, verlies je het ook zo weer.”

Met Red Bulls Ricciardo op P3 en diens teamgenoot Max Verstappen op P6 op de super softs, hoopt dat team op een strategisch voordeel, aangezien de Ferrari’s de race op ultra softs starten.

Of het verschil gaat maken, vindt Räikkönen lastig te zeggen. “Ik denk niet dat er veel verschil tussen die compounds zit, maar wie weet? Ik denk echter dat een goede start maken belangrijker is”, meldt hij.

Teamgenoot Vettel denkt dat Ferrari sowieso sneller is dan Red Bull en mikt voor zondag dus alsnog op die derde plek van Ricciardo. “Ik denk zeker dat we om het podium mee kunnen doen.”

Formula One World Championship 2016, Round 21, Abu Dhabi Grand Prix, Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday 26 November 2016 - Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H sends sparks flying.

Vonken genoeg, maar het ontbrak Räikkönen aan de 0.015 seconde die hij nodig had om Ricciardo te kloppen.