Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen blikken terug op een moeizame dag, waarop Red Bull vooralsnog de overhand leek te hebben.

Laat er overigens geen misverstand over bestaan, met zijn contractverlenging is Kimi Räikkönen wel degelijk tevreden: “Ik ben heel gelukkig met waar ik nu ben, dus is het is mooi dat ik ook volgend jaar bij Ferrari blijf. Het is fijn om te weten dat het team in mij gelooft. Ik kan me nu voor de volle honderd procent concentreren op het racen en op het verbeteren van mijn resultaten.”

Met de resultaten op de eerste dag in Engeland is ’the Iceman’ beduidend minder blij: “Op sommige plaatsen stond erg veel wind, wat het er allemaal niet makkelijker op maakte. We mogen niet tevreden zijn met waar we staan, maar we wisten ons in de tweede vrije training in ieder geval flink te verbeteren ten opzichte van de eerste vrije training. Het lijkt erop dat we de juiste weg zijn ingeslagen, maar het moet morgen allemaal nog beter.”

Vettel
Sebastian Vettel klokte twee keer de vierde tijd, maar loopt eveneens niet over van enthousiasme: “We begonnen slecht aan het weekend toen er nog veel wind stond. De lange runs zagen er nog wel redelijk uit, maar we hebben nog veel werk te verzetten.”

“We hebben vandaag veel geleerd en maar morgen wordt pas duidelijk waar we werkelijk staan”, aldus Vettel die heel even de ‘Halo 2’ aan een test onderwierp. “Vanmorgen heb ik daar mee gereden en ik moet zeggen dat het toch behoorlijk wat invloed had op het zicht vanuit de cockpit.”