Ferrari heeft naar verluidt een nieuwe poging gedaan om technisch directeur Adrian Newey weg te lokken bij Red Bull. Of Newey dit keer wel oren heeft naar een overstap, is niet helemaal duidelijk.

Newey is al vaker benaderd door de Scuderia, maar wees de aanbiedingen uit Italië telkens van de hand. De Brit deed dit om uiteenlopende redenen: hij liet onder meer weten het enorm naar zijn zin te hebben bij Red Bull, waar hij de technische organisatie in essentie van de grond heeft opgebouwd, maar ook dat hij zijn gezin niet naar Italië wil verhuizen.

Afgelopen weekend gaf Newey op het Circuit de Catalunya tegenover de camera’s van Sky Sports F1 te verstaan een overstap naar Ferrari niet langer per se uit te sluiten: “Ik zou er over moeten nadenken”, verklaarde hij.

“Op een gegeven moment moet ik wel nadenken over mijn toekomst, maar het seizoen is nu pas net begonnen en op het moment concentreer ik me er louter op onze Red Bull-auto’s voor de Mercedessen te krijgen.”

Geen zorgen
Ondanks deze uitspraken van Newey maakt Red Bulls teambaas Christian Horner zich naar eigen zeggen geen zorgen, want hij denkt niet dat zijn technisch directeur het team zal verlaten.

“Onze personeelsleden worden continu benaderd, dat is niets nieuws”, reageerde Horner haast schouderophalend ten overstaan van datzelfde Sky Sports F1. “Adrian heeft het echter naar zijn zin bij Red Bull en heeft altijd gezegd zijn carrière hier te willen beëindigen.”

“De lokroep van Ferrari is natuurlijk aantrekkelijk, maar er komt ook veel politiek en druk bij kijken, terwijl je natuurlijk ook naar Italië moet verhuizen”, zo noemt Horner wat voors en tegens op, die veel Red Bull-teamleden volgens Horner in Milton Keynes hebben gehouden: “Veel van ons zijn met Ferrari in verband gebracht, maar tot op heden heeft niemand de overstap gemaakt.”

Maar…
Wat de situatie volgens berichten in vooral de Italiaanse en Britse media nu wel eens anders zou kunnen maken, is dat Red Bull wel een aantal andere belangrijke technische krachten naar andere (Britse) teams heeft zien vertrekken, wat de situatie binnen de organisatie mogelijk heeft veranderd.

Ook Newey zelf lijkt inderdaad meer op twee gedachten te hinken. Hij liet zich in Spanje het volgende ontvallen: “Ik heb wat races met sportauto’s gedaan in Italië en het is een geweldig land, maar er naar toe gaan zou een beetje een sprong in het onbekende zijn.”