Of Ferrari het lek boven heeft na het tegenvallende optreden in Australië? Geen idee, reageren coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc, want het heeft niet alle vragen waarmee het zat kunnen beantwoorden.

Ferrari imponeerde tijdens de wintertests en werd gezien als dé grote favoriet voor 2019, of op z’n minst voor de openingsrace in Australië. Die verwachting kwam echter totaal niet uit: zowel in de kwalificatie als race kwamen de rode bolides tempo te kort door balansproblemen en zelfs een podiumplek zat er niet in voor de Scuderia.

Lees ook: Liveblog GP Bahrein: Over de baard van Bottas, Vettels snor en terugkeer van Alonso

“Intern hebben we alles uitgebreid geanalyseerd en ik denk dat we wel wat antwoorden gevonden hebben, maar tegelijkertijd vind je nooit alle antwoorden, omdat je niet terug in de tijd kan om het opnieuw te proberen”, wordt Vettel geciteerd door Crash.net. De Duitser denkt wel dat Ferrari competitiever zal zijn in Bahrein, maar: “We kunnen dat niet beloven, gezien de positie waarin we zitten.”

Teamgenoot Leclerc laat op zijn beurt woorden van gelijke strekking optekenen. “We hebben zeker wel wat antwoorden gevonden, maar niet voor alles waar we mee zaten, denk ik. Pas hier in Bahrein zullen we zien of onze prestatie in Australië aan het circuit of aan iets anders lag, al heb ik vrij veel vertrouwen in het totaalpakket waarover we beschikken.”

Lees ook: Ralf Schumacher begrijpt teamorders Ferrari: ‘Vettel moet weten dat het team achter hem staat’