In de eerste vrije trainingen bezetten de Ferrari-coureurs tot twee keer toe de plaatsen drie en vier. Het stemt Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen redelijk tevreden.

Sebastian Vettel sloot in de eerste vrije training op de vierde plaats aan achter teamgenoot Kimi Räikkönen, maar verwees de Fin in de tweede sessie een plekje naar achteren. Al met al is de Duitser tevreden.

“Het was een prima dag. We hebben zoals altijd wat dingetjes getest en onze snelheid zag er goed uit. Althans, zo brachten ze dat via de boordradio tenminste aan mij over.”

In reactie op de vraag of hij net als vorig jaar zou kunnen stunten met een overwinning, blijft Vettel realisitisch: “Als er zich kansen voordoen, moeten we die grijpen, maar we hebben alweer kunnen zien hoe sterk Mercedes is.”

“Dromen mag altijd natuurlijk, maar je moet ook realistisch blijven. We verkeren niet in de positie om te roepen dat we hier wel even gaan winnen, maar we zullen zoals gezegd elke kans met beide handen aangrijpen.”

Räikkönen
Kimi Räikkönen deed over de hele dag genomen dus nauwelijks onder voor zijn teamgenoot en hoewel hij tevreden is met zijn tijden, is er hij tegelijkertijd verbaasd over: “Het gevoel met de auto was er namelijk totaal niet.”

Räikkönen klaagde in de tweede vrije training over problemen met de auto die hij zelf niet helemaal kon duiden, maar Ferrari zoekt naar verluidt aan de voorkant van de auto naar een mogelijke oorzaak. Maar ondanks dat probleem zat de Fin er dus goed bij.

“Verbazingwekkend genoeg waren rondetijden helemaal zo slecht nog niet.”, vervolgt Räikkönen. “Het voelde allemaal niet heel snel en de sessies verliepen ook echt rommelig, maar ik ben er van overtuigd dat we ons morgen kunnen herpakken.”