Ferrari en Red Bull trekken zich terug uit de Formula One Teams Association (FOTA), de koepelvereniging van de Formule 1-teams. Dat hebben beide teams inmiddels bevestigd.

Binnen de FOTA is verdeeldheid ontstaan over de invulling van de Resource Restricton Agreement, het herenakkoord van de teams over het beperken van de uitgaven. Stefano Domenicali van Ferrari en Christian Horner van Red Bull gaven in Zuid-Korea al te kennen dat als er geen overeenstemming over deze kwestie bereikt zou worden, het bestaansrecht van de FOTA ter discussie zou komen te staan.

In Brazilië leidde een vergadering over de RRA wederom niet tot een unaniem besluit. Daarop hebben Ferrari en Red Bull besloten de FOTA de rug toe te keren.

Een woordvoerder van de FOTA bevestigt dat er twee opzeggingen zijn ontvangen. “Twee teams hebben aangegeven geen deel meer uit te willen maken van de FOTA”, zegt hij tegen Autosport. “Terwijl wij ons beraden op de volgende stappen, blijft FOTA de belangen behartigen van de aangesloten leden om de doelen van de organisatie te bereiken.”

Volgens de statuten van de FOTA hebben teams een opzegtermijn van twee maanden. Dat betekent dat Red Bull en Ferrari vanaf februari officieel geen lid meer zijn van de vereniging, tenzij ze van mening veranderen.