Naast Force India presenteerde vanochtend ook Ferrari zijn nieuwe auto voor dit jaar. De vuurdoop van de tot F2012 omgedoopte bolide is vanwege hevige sneeuw in Italië uitgesteld. Daarom presenteerden de Italianen hun auto op hun website.

 

Net als de nieuwe Caterham en nieuwe Force India kenmerkt de Ferrari zich met de opvallende, maar daardoor niet erg mooie, bultneus. Deze tendens is een gevolg van regelwijzigingen die moeten voorkomen dat de neuzen te hoog worden. Verder valt de dubbele airbox bovenaan de auto op.

 

De achterkant van de F2012 valt op door zijn vloeiende, subtiele vormen. Het is daarmee de tegenpool van de voorkant, die nogal robuust en hoekig oogt. Teambaas Stefano Domenicali denkt dat zijn team met deze auto vanaf de eerste race successen gaat oogsten. “We hebben veel geleerd van het verleden en daardoor moeilijke beslissingen moeten nemen”, aldus de Italiaan. “Ik ben ervan overtuigd dat al het harde werk tot uiting komt in deze auto.”

 

“Vanuit technisch oogpunt hebben we veel nieuwe foefjes wat betreft het mechanische gedeelte en de vormen van de auto. Toch gingen we voor continuïteit en hopelijk presteert de auto zoals we hopen. We hebben slechts twaalf dagen de tijd om de auto betrwoubaar te krijgen. In die tijd moeten we ook de nieuwe Pirelli-banden begrijpen.”

 

Domenicali heeft ook nog altijd veel vertrouwen in zijn rijdersduo. “Ik weet zeker dat ons team het goed gaat doen. Over de kwaliteiten van Fernando hoef ik niets te zeggen. Vorig jaar hadden we het lastig en in die moeilijke periode verbond hij zich voor langere tijd aan het team”, aldus Domanicali, die vandaag Santander, een grote Spaanse sponsor, tot en met 2017 aan Ferrari verbond. “Alonso’s verantwoordelijkheidgevoel staat buiten kijf.”

 

“Felipe is al tien jaar actief in de F1 en reed altijd met een Ferrari-motor. Hij is een groot talent en ik weet zeker dat hij dit jaar wél zijn waarde zal laten zien.”