De Schumacher-naam is terug bij Ferrari: Mick Schumacher, de zoon van recordkampioen Michael Schumacher, is opgenomen in de Ferrari Driver Academy.

Micks vader Michael reed van 1996 tot en met 2006 voor Ferrari en won vijf van zijn zeven wereldtitels in het rood van de Scuderia. Schumacher senior was goed voor 72 zeges in Italiaanse dienst (uit 91 in totaal) en was in 2000 de eerste Ferrari-kampioen in meer dan twintig jaar; hij verdedigde de wereldtitel daarna tot en met 2004 met succes.

Mick Schumacher werd in 2018 F3-kampioen. Foto: FIA Formula 3.

Dat zoon Mick nu onderdeel uitmaakt van Ferrari’s talentenprogramma, is geen grote verrassing: geruchten dat de negentienjarige Duitser zich bij Ferrari zou aansluiten zongen al langer rond, ook al werd er ook gespeculeerd over een mogelijke deal met Mercedes, het team waar zijn vader van 2010 tot en met 2012 voor reed.

Uiteindelijk is het dus toch Ferrari geworden. “Ik ben enorm verheugd dat Ferrari deze relatie met me wilde aangaan en dat mijn aanstaande toekomst in de autosport in het rood zal zijn, als lid van de Ferrari Driver Academy en Ferrari-familie”, zegt Mick Schumacher.

Lees ook: Hamilton weet zeker dat Mick Schumacher de F1 haalt: ‘Honderd procent’

Mick Schumacher met David Coulthard, een oude rivaal van zijn vader. Foto: Racepictures.

“Het lijkt me overduidelijk dat Ferrari al sinds mijn geboorte een grote plek in mijn hart heeft, en in die van mijn familie”, vervolgt Schumacher, die geboren werd in 1999, zijn vaders vierde Ferrari-seizoen en één jaar voor Michael Schumacher zijn eerste kampioenschap pakte met de Scuderia.

Schumacher junior ziet zijn Ferrari-deal als ‘een goede stap in de juiste richting’ van zijn einddoel: de Formule 1. “Ik ga er alles aan doen om mijn droom waar te maken en de Formule 1 te halen”, zegt de coureur die komend seizoen al uit zal komen in het Formule 1-voorprogramma, de Formule 2, voor Prema. In 2018 werd hij Formule 3-kampioen.

Lees ook: Weblog-woensdag: De opmerkelijke opmars van Schumi jr.

Namens Ferrari heet teambaas Mattia Binotto Schumacher van harte welkom. “Ik ken Mick al sinds zijn geboorte. Het lijdt geen twijfel dat het een speciaal gevoel oproept dat hij zich bij Ferrari voegt, maar we hebben hem gekozen vanwege zijn talent en de menselijke en professionele kwaliteiten waardoor hij nu op jonge leeftijd al zo uitblinkt.”