*

Hamilton weet zeker dat Mick Schumacher de F1 haalt: ‘Honderd procent’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

18 oktober 2018 21:16

Hamilton weet zeker dat Mick Schumacher de F1 haalt: ‘Honderd procent’
FIA Formula 3

De terugkeer van een Schumacher in de Formule 1: het zou de harten van veel fans sneller doen kloppen. Met het recente succes van Mick Schumacher in de Formule 3 is de kans weer iets groter. Lewis Hamilton ziet Schumi-junior de Formule 1 wel halen. “Deels vanwege zijn naam, maar ook omdat hij het goed doet.”

Mick Schumacher werd afgelopen weekend kampioen in de Formule 3, een opstapklasse naar de Formule 1. De jonge Duitser heeft al genoeg punten om zijn Formule 1-debuut te maken, al lijkt een overstap naar de Formule 2 in 2019 de meest logische. Lewis Hamilton is er van overtuigd dat Schumacher op termijn de Formule 1 kan halen. “Honderd procent dat er een Schumacher terugkomt in de Formule 1.”

Hamilton denkt niet dat Schumachers achternaam hem in de weg zal zitten. Foto: Sutton Images.

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft grote schoenen te vullen, maar Hamilton denkt niet dat het de jonge coureur in de weg zal zitten. “Het zal geen last voor hem zijn. Hij heeft duidelijk een hoop talent, net als zijn vader, zoals je ook bij Keke en Nico (Rosberg, red.) zag. Hij doet het heel goed en het is ook een hele goede jongen”, aldus de Mercedes-coureur in de persconferentie.

Hamilton kan het weten, want hij heeft Mick al eens ontmoet. “Hij is al eens bij ons team geweest voor een aantal weekenden, vorig jaar, en was erg oplettend. Hij heeft veel talent zoals zijn vader en ik denk niet dat zijn naam hem in de weg zit. Het zou geweldig zijn voor de sport.”

Fernando Alonso sluit zich bij Hamilton aan: “Het is goed voor de sport om de naam Schumacher in de Formule 1 terug te hebben. Laten we zien wat de toekomst brengt en geen extra druk op hem zetten, dat heeft hij al genoeg. De tijd zal het leren.”