Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene was zeer te spreken over Kimi Räikkönens optreden in Bakoe, maar wil nog niet over het aanblijven van de Fin beslissen.

Na de Grand Prix in Azerbeidzjan, waarin Sebastian Vettel als tweede finishte voor de Scuderia en Räikkönen als vierde, noemt Arrivabene het optreden van de coureurs ‘spectaculair’. “Ze waren allebei heel goed.”

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Saturday 18 June 2016 - Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H.

Räikkönen staat na acht races vierde in het WK met 81 punten. Vettel is derde met 96 punten.

De Ferrari-teambaas prijst Räikkönen daarbij – net zoals Vettel eerder deed – voor ‘wat een goede teammaat hij is voor Sebastian’, nadat Räikkönen gehoor gaf aan de order aan de kant te gaan voor Vettel.

“Kimi was op bepaalde momenten ook de snellere van de twee. Hij is helemaal terug en volledig geconcentreerd op zijn werk. Hij doet het goed. Maar”, benadrukt Arrivabene: “We hebben geen haast met een beslissing voor 2017.”

“Kimi zelf heeft dat echter ook niet”, stelt de Ferrari-chef, die het nog ’te vroeg’ vindt om een rijderskeuze voor volgend seizoen te maken: “Want we hebben dit jaar nog niet gewonnen en het seizoen is nog lang.”

Vettel ligt ondertussen sowieso al voor 2017 vast bij Ferrari, dat Räikkönen vorig jaar medio augustus liet weten met hem verder te willen en een éénjarig contract gaf voor 2016.

Behalve dat verdergaan met Räikkönen een optie is, worden coureurs als Sergio Pérez, Valtteri Bottas en Carlos Sainz genoemd als mogelijke vervangers van de wereldkampioen van 2007.