*

Ferrari likt de wonden na teleurstellende ouverture: ‘Gewoon te langzaam’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

17 maart 2019 09:29

Ferrari likt de wonden na teleurstellende ouverture: ‘Gewoon te langzaam’
Motorsport Images

Het is pas de eerste race en na Bahrein en China weten we natuurlijk meer maar niemand had verwacht dat Ferrari in Melbourne op zo’n grote achterstand zou worden gereden: het gat naar de top-3 was liefst 25 seconden. “We waren gewoon te langzaam”, is de enige juiste conclusie van Sebastian Vettel. 

Iedereen wist het zeker na de wintertest in Barcelona, Ferrari heeft zijn huiswerk het beste gedaan. Maar het beeld van de rode overheersing smolt vanaf vrijdag als sneeuw voor de zon. Lewis Hamilton was het snelste in alle sessies, pakte de pole en kon ondanks problemen met zijn banden wegrijden van Ferrari. Bottas was vandaag simpelweg onaantastbaar, zijn voorsprong op Vettel was een ongelooflijke 57 seconden.

Lees ook: Bottas wint seizoensopener in Australië met grote voorsprong, Verstappen knokt zich naar podium

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto:  Motorsport Images

‘Dit was het maximale’
“We waren blijkbaar gewoon te langzaam vandaag, ik had niet echt de mogelijkheid om een gevecht aan te gaan. Het was een kwestie van de race uitrijden”, treurde Vettel. “Ik weet nog niet waar het aan heeft gelegen, ik had veel problemen met mijn banden. Het leek wel alsof de rest die problemen niet had. Het was een lastig weekend, we hebben nog aardig wat punten gescoord maar het was niet het resultaat waar we op hoopten. We hadden niet de vorm van Barcelona, we moeten erachter komen hoe dat komt, de volgende race is al snel. Dit was vandaag het maximale.”

Ook Leclerc sprak van een moeilijke race. “Mijn start was goed en ik lag even derde. Ik denk dat Sebastian (Vettel, red.) me gewoon niet zag in de eerste bocht en ik eindigde op het gras”, aldus Leclerc. “Ik verloor daardoor twee plekken aan Seb en Verstappen. Ik reed de hele race vijfde en kon eigenlijk niet veel doen. De top-3 lag buiten bereik voor ons.”

Leclerc kwam overigens na de stops nog met rasse schreden dichterbij Vettel, de Monegask was duidelijk sneller. Via de radio vroeg hij nog advies: “Moet ik achter Sebastian blijven, ja of nee?” Het antwoord: “Ja, blijf er achter. En houd marge.” Ferrari koesterde de punten en heeft nu genoeg om over na te denken.

Lees ook: Vettel: ‘De auto voelt anders aan dan tijdens de tests, maar we komen er wel’