Ferrari is het tweede team dat een datum heeft geplakt op de onthulling van de nieuwe bolide voor 2023. Het Italiaanse team heeft daarvoor 14 februari, Valentijnsdag, gekozen.

De nieuwe Ferrari, nu nog bekend onder de codenaam Project 675, wordt daarmee een dag na de onthulling van de nieuwe Aston Martin aan de wereld getoond. “14 februari wordt een speciale dag voor geliefden…van de Scuderia, want Ferrari’s auto voor 2023 wordt gelanceerd op Valentijnsdag”, laat Ferrari in een verklaring weten.

Het seizoen 2023 wordt het 73ste seizoen van de Scuderia in de Formule 1. Opnieuw zullen Charles Leclerc en Carlos Sainz proberen om Ferrari haar eerste titel sinds 2008 te bezorgen. Dat gebeurt vanaf 9 januari onder leiding van de nieuwe teambaas, Frédéric Vasseur, nadat Mattia Binotto onlangs zijn ontslag had ingediend.

Lees ook: Marko verwacht ‘verzwakking’ Ferrari door teambaaswissel

Eerder maakte Aston Martin al bekend dat zij op 13 februari het doek van de 2023-bolide trekken. Dat zal gebeuren op het nieuwe campus in Silverstone, waar volop gewerkt wordt aan het afronden van het grote complex.