*

Ferrari maakt zich op voor achtervolging in Singapore

Sjaak Willems

Sjaak Willems

17 september 2019 14:38

Ferrari maakt zich op voor achtervolging in Singapore

Na twee races waarin het als winnaar kwam bovendrijven, maakt Ferrari zich klaar voor een weekend waarin de Scuderia weer in de achtervolging moet. “Singapore brengt uitdagingen met zich mee, onze auto zal niet zo sterk zijn zoals op andere circuits”, voorspelt teambaas Mattia Binotto. 

Lees ook: Podcast: F1 aan Tafel: ‘Handen af van het kwalificatieformat’

Charles Leclerc pakte op Spa en Monza zijn eerste en tweede overwinning maar rekent nergens op in de hitte van Singapore. “Het is door de warmte en de hoge luchtvochtigheid het zwaarste circuit. Het is een speciale plek, ik vind het mooi om er te rijden”, aldus de kersverse racewinnaar. “Het voelt ook sneller aan dan gedurende de dag. Op papier ziet het er niet zo goed uit voor ons. Veel langzame bochten, weinig echte rechte stukken, het wordt lastig.”

Zijn teamgenoot Sebastian Vettel bewaart goede herinneringen aan het stratencircuit, hij won er driemaal met Red Bull en in 2015 met Ferrari. “Ik vind het echt een mooi circuit. Het is hobbelig, geen ruimte voor fouten en racen bij kunstlicht. Wat ook apart is dat we de Europese klok aanhouden. Als we het circuit verlaten, is iedereen net wakker. We hebben maximale downforce nodig, we rijden op de drie zachtste compounds banden. We hebben gezien dat er van alles kan gebeuren in de deze race, het laat zich niet voorspellen.”

Lees ook: Verstappen en Albon op hun hoede voor zware omstandigheden in Singapore

Na de triomftocht in Monza heeft Binotto de knop omgezet. “Dat was fijn maar het ligt alweer lang en breed achter ons. We brengen nieuwe onderdelen mee, hopelijk helpen die om het gat te dichten naar de concurrentie. Het is een stratencircuit met vooral langzame bochten, we rijden op de zachtste band, allemaal factoren die voor een mooi spannend weekend kunnen zorgen.”

 

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel