*

Verstappen en Albon op hun hoede voor zware omstandigheden in Singapore

Sjaak Willems

Sjaak Willems

16 september 2019 10:52

Verstappen en Albon op hun hoede voor zware omstandigheden in Singapore

De hoge luchtvochtigheid, de fysieke uitdaging die de Grand Prix van Singapore vormt is waar het Red Bull rijderskoppel het meest voor op de hoede is. “De baan vraagt veel van je: het is warm, fysiek zwaar waardoor je heel veel zweet. Maar het is één van mijn favoriete circuits”, stelt Max Verstappen vooruitblikkend. De Nederlander hoopt na twee moeizame exercities in België en Italië weer een positief resultaat te scoren op het stratencircuit. 

“Het is over het algemeen een race waar we het beter doen dan bijvoorbeeld in Monza of Spa. Vorig werd ik tweede, hopelijk kunnen we dit weekend ook weer hoog eindigen. Inhalen is lastig, de kwalificatie wordt doorslaggevend. Daar moet je echt het perfecte rondje rijden.” De afgelopen twee jaar kwalificeerde hij zich als tweede: in 20017 was het na 100 meter klaar, vorig jaar joeg hij dus tot de laatste ronde op uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton.

Lees ook: Haas wil vóór GP Singapore tweede coureur voor 2020 bekendmaken

Foto: Motorsport Images

“Ik kijk vooral uit naar een normaal raceweekend, ik hoop niet dat ik weer ergens achter op de grid terecht kom. Dat maakt het altijd lastiger. Maar Singapore is een geweldige baan, de stad ziet er geweldig uit bij nacht. Ik rijd graag bij kunstlicht, het geeft de baan meer karakter en ik houd van dit soort weekenden. Het is toch anders dan anders.”

Thuisrace
Voor zijn teamgenoot Alex Albon is het een veredelde thuisrace. “Het ligt het dichtst bij Thailand, er komen veel familieleden en ook sponsoren om te steunen. Dat wordt mooi.” Het Marina Bay Street Circuit is overigens nog een ongeschreven blad voor de Thaise Brit. “Het wordt mijn eerste keer, ik ben benieuwd om te zien wat het allemaal behelst. Ik hoor altijd dat het één van de zwaarste races is, het is vochtig en de wedstrijd duurt lang. En het is ook nog eens een stratencircuit dus er geen ruimte voor fouten. Na de voorbereiding in de simulator heb ik er in ieder geval zin aan.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Levensgevaarlijke capriolen op Singaporese wolkenkrabber

Foto: Motorsport Images